Kulisy Kuchennych Rewolucji – Biznes na luzie o karierze w restauracji

jak wygląda praca w restauracji w Rzeszowie? kuchenne rewolucje rzeszowJuż 10 kwietnia w rzeszowskim pubie Mikrofon kolejna edycja spotkania Biznes na Luzie. Tym razem na wydarzenie zaproszono specjalistów od kulinarnych karier – Krystiana Szymaniewicza (kucharz-autorytet) i Kubę Karysia (producent „Kuchennych Rewolucji” TVN i właściciel dwóch rzeszowskich lokali).

To spotkanie „Biznes na Luzie” będzie z pewnością interesujące dla fanów kuchni, gotowania, programów kulinarnych, pysznego jedzenia jak i myślących o otworzeniu własnego bistro czy restauracji. Ponadto, jednym z prelegentów będzie producent telewizyjny, który opowie nam o pracy na planie produkcji telewizyjnej i celebrytach.

Program spotkania:

  • Krystian Szymaniewicz to kucharz przygotowujący dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polsce, jaki i we Włoszech. Ekspert i doradca kulinarny oraz ambasador znanych włoskich marek w Polsce. Autorytet kulinarny. Jest doradcą przy otwieraniu restauracji i hoteli, tworzy receptury dla gastronomii i przemysłu spożywczego, przeprowadza pokazy kulinarne i szkolenia z zakresu kuchni włoskiej. Przygodę z kuchnią rozpoczął w wieku 17 lat. Zamiłowanie do kuchni Włoskiej przejął od restauratorów, którzy prowadzili własne restauracje w Rzymie. Wyjeżdżając do Włoch w latach 2000 jeździł do pracy, jako pomoc kuchenna, a w krótkim czasie został kucharzem. Zamiłowanie do tego zawodu do dziś nazywa „to wszystko, co mam to moja pasja do gotowania”, spędził we Włoszech część młodego życia zdobywając nieustannie doświadczenie i wiele tytułów mistrza, kształcąc się w tym zawodzie. W roku 2008 otworzył własną pizzerią Angolo Dell Pizza w Rzymie, gdzie nabierał jeszcze większego zapału do sztuki gotowania. W 2010 roku przyjechał do Polski propagować ulubioną włoską kuchnię poprzez prowadzenie szkoleń w rzeszowskich restauracjach. Po powrocie do Polski w pierwszej kolejności założył własną Restaurację – Pizzerię „Planeta Pizzy” na mazurach w rodzinnym miasteczku. Po krótkim czasie jednak zdecydował się przenieść do Rzeszowa i podjąć pracę w restauracji La Sueva, na stanowisku Szefa Kuchni. Następnie po roku czasu otworzył kolejną Pizzerię Sale & Pepe, która zdobyła w 2012 roku tytuł „Najpopularniejszej Pizzerii w Rzeszowie” wygrywając tym samym ranking. Rok 2013 przyniósł mu kolejne wyzwania, stanowisko Szefa Kuchni w nowo otwartej Restauracji Sapori Italiani. Obejmując stanowisko Szefa Kuchni w tejże restauracji stworzył nowe Menu, które głównie nakierowane jest na kuchnie rzymską i cieszy się wielkim powodzeniem.
  • networking – budowanie relacji – szczypta aktywnych atrakcji wraz z pomocą osobom nieśmiałym w nawiązaniu kontaktów z innymi uczestnikami.
  • Kuba Karyś.to producent, reżyser i bloger. Kuba opowie nam o pracy od kuchni dla dużych stacji telewizyjnych tj. TVN, w której to był producentem jednego z najbardziej znanych programów kulinarnych „Kuchenne Rewolucje”. Powie czy są różnice w pracy dla Polsatu, w którym pracował, jako reżyser programu Top Chef. Zdradzi uczestnikom również, jakie są budżety na produkcję różnych programów i z czym wiąże się praca na planie. Dowiemy się, jak można zdobyć pracę w dużych stacjach telewizyjnych i co musiał zrobić, aby otrzymać tam posadę. Dodatkowo uczestnicy mogli podpytać Kubę o to jak łączy życie producenta w Stolicy z prowadzeniem własnych lokali w Rzeszowie – kawiarni Życie jest piękne i pubu Seta&Galareta. Jeśli będzie czas i zainteresowanie, Kuba przybliży sylwetki znanych ludzi z telewizji i będziemy mogli liczyć na interesujące smaczki i anegdoty ze znanymi osobistościami ze szklanego ekranu :)

praca w restauracji Rzeszów - kuchenne rewolucjeTermin: 10.kwietnia 2014r, godzina:
Miejsce: Pub Mikrofon, Rzeszów ul. Matejki 8A
Wstęp: 20zł, bilety/rezerwacja w systemie: DotPay